Aktuelt

Nyheder

Forside / Smidigere regler for flytninger af heste i Norden

Smidigere regler for flytninger af heste i Norden

Fra 1. september kan heste transporteres til flere nordiske sportsbegivenheder, udstillinger og kulturelle arrangementer uden dyresundhedscertifikat

Nyhed fra Fødevarestyrelsen

Fremover bliver det muligt at rejse med sin hest til flere arrangementer i Sverige, Norge og Finland uden at medbringe et dyresundhedscertifikat.

Danmark har gennem en årrække haft en aftale med de tre lande – den såkaldte ’Nordiske aftale’ – om midlertidig flytning af heste i forbindelse med konkurrencer. Undtagelsen har gjort det muligt at foretage midlertidige flytninger af op til ti dages varighed af registrerede heste over landegrænserne uden et dyresundhedscertifikat, og uden at en embedsdyrlæge har set hesten.

Fra 1. september udvides undtagelsen, så den også omfatter udstillinger, sportsbegivenheder, kulturelle arrangementer og lignende, og ikke kun FEI stævner, hestevæddeløb, internationale kåringer og shows for heste i et avlsforbund.

Hesten må flyttes uden dyresundhedscertifikat og syn af en embedsdyrlæge, men hesteejeren skal medbringe et DOCOM-dokument. Dokumentet laver man selv i TRACES, EU’s dokument- og certifikatdatabase.

Man skal enten medbringe en udskrift af DOCOM-dokumentet på rejsen, eller kunne fremvise dokumentet elektronisk, f.eks. på en telefon. Inden for ti dage skal hesten være tilbage på det sted, den blev sendt fra. DOCOM-dokumentet skal også med på hjemrejsen.

Fødevarestyrelsen kræver ikke længere, at man medbringer en blanket, der dokumenterer, at hesten skal til konkurrence. Stævnedyrlægen eller overdommeren for konkurrencen skal heller ikke sørge for at notere identitetskontrol af hesten i identifikationsdokumentet.

Hestens hestepas skal som altid medbringes, når hesten transporteres til andre EU-lande.

Læs mere om de nye regler, og find Fødevarestyrelsens vejledning til, hvordan du opretter et DOCOM-dokument.

Kontakt

Mette Timmermann Marcussen Regnskabsassistent Dir. tlf.: 73642939 E-mail: mtm@lhn.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.