Aktuelt

Nyheder

Forside / Er der uoverensstemmelse mellem din ansøgning og forholdene på marken? Så vil du modtage et høringsbrev den 11. juli

Er der uoverensstemmelse mellem din ansøgning og forholdene på marken? Så vil du modtage et høringsbrev den 11. juli

Den satellitbaserede kontrol har været i gang siden ændringsfristen udløb, og mens væksten på markerne er tydelig. Som vi tidligere har oplyst, vil du modtage et høringsbrev, hvis der er uoverensstemmelse mellem det, der er ansøgt om, og det satellitkontrollen viser. Det sker den 11. juli. Høringsbrevet bliver sendt ud, mens der stadig er afgrøder på marken, så du og vi i Landbrugsstyrelsen er sikret den fornødne dokumentation.
Nyhed fra Landbrugsstyrelsen
Publiceret 10. juli 2024

Afgrøderne står efterhånden flot på markerne, og Landbrugsstyrelsen har afsluttet de første analyser af billeder fra den satellitbaserede kontrol. Kontrollen sikrer, at der er de rigtige afgrøder på marken, så de grønne initiativer får den ønskede klima-effekt.

Du modtager et høringsbrev, hvis vi mener, at du har indberettet dine afgrøder med en forkert kode, hvis du har indtegnet dine marker forkert, eller du har glemt at indsende ændringsforslag til permanent ikke-støtteberettigede elementer. Du modtager høringsbrevet, mens der stadig er afgrøder på marken, så vi og du har den fornødne dokumentation.

Det er vigtigt, at du besvarer høringsbrevet

Uoverensstemmelser i dine indberettede arealer kan have betydning for din udbetaling af landbrugsstøtte. Derfor er det vigtigt, at du besvarer høringsbrevet inden svarfristen, som fremgår af dit brev. Dit svar forlænger ikke sagsbehandlingstiden, og du får håndteret eventuelle valideringer, når du genindsender dit fællesskema, og undgår dermed nye opfølgende høringsbreve.

Du kan undgå en eventuel sanktion, hvis du besvarer høringsbrevet om, hvordan du bruger dine arealer inden fristen.

Sådan svarer du på høringsbrevet

Du kan se høringsbrevet i Tast selv på lbst.dk eller via Landbrugsstyrelsens app. Du har to muligheder for at besvare høringsbrevet:

  • Hvis du er enig i resultatet af den satellitbaserede kontrol, kan du stadig nå at ændre din ansøgning om tilskud. Det gør du ved at rette i dit fællesskema i Tast selv, så din ansøgning er i overensstemmelse med resultatet fra den satellitbaserede kontrol.
  • Hvis du ikke er enig i resultatet fra den satellitbaserede kontrol, kan du indsende billeder som dokumentation samt bemærkninger med Landbrugsstyrelsens app. Du kan eventuelt give fuldmagt til en anden person, fx din konsulent, som herefter kan bruge appen til at tage billeder på dine vegne.

Ny funktion i Landbrugsstyrelsens app gør det muligt at sende tekst

En ny funktion i Landbrugsstyrelens app gør det muligt at sende en supplerende tekst, når du indsender billeder. Med denne mulighed kan du som landbruger eller konsulent forklare det, som er svært at vise med et billede, og som du ønsker at sagsbehandlerne i Landbrugsstyrelsen bør vide i forbindelse med sagsbehandlingen af dit høringssvar.

Her kan du læse mere om, hvordan du besvarer et høringsbrev

Her kan du læse mere om Landbrugsstyrelsens app og finde guides til, hvordan du bruger app’en

Her kan du finde spørgsmål og svar om den satellitbaserede kontrol og høringsbreve 

Kontakt LHN i uge 30, hvis du har modtaget et høringsbrev og du ønsker hjælp til at besvare dette.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev