Aktuelt

Nyheder

Forside / Nu kan du se krav om obligatoriske målrettede efterafgrøder i Tast selv

Nu kan du se krav om obligatoriske målrettede efterafgrøder i Tast selv

Landbrugsstyrelsen har offentliggjort et kort i Internet Markkort, hvor du kan se, om du har marker inden for et område, hvor der kommer et krav om obligatoriske målrettede efterafgrøder. Samtidig kan du se beregningen af dit krav i Gødningskvote- og efterafgrøder-skemaet (GKEA). Fristen for at indberette, hvordan du vil opfylde kravet er 10. september 2024.
Nyhed fra Landbrugsstyrelsen
Publiceret 4. juli 2024
Landbrugsstyrelsen er nu klar med et kort i Internet Markkort, hvor du kan se, om du har marker inden for et eller flere af de 42 kystvandoplande, hvor der kommer et krav om obligatoriske målrettede efterafgrøder i 2024.

Se dit krav i hektar

Du kan se dit krav i hektar i Gødningskvote- og efterafgrøder-skemaet (GKEA) på siden ”Opgørelse af efterafgrøder 2024” i Tast selv. Husk at klikke ”opdater” først for at få beregnet kravet. Vær opmærksom på, at det endelige krav til antal hektar efterafgrøder bliver opgjort på baggrund af det efterafgrødegrundareal, som du råder over pr. 31. juli 2024 og har indberettet i GKEA på siden ”Markplan”.

Du kan se, om dit krav er dækket med frivillige efterafgrøder og alternativer i GKEA. Du skal åbne skemaet i Tast selv på lbst.dk, og på siden ”Opgørelse af efterafgrøder” skal du klikke på ”opdater”. Når skemaet er opdateret, vil du kunne se kravet i tabellen ”Beregning af obligatorisk krav i målrettet kvælstofregulering” fratrukket din frivillige indsats.

Find Gødningskvote- og efterafgrøder-skemaet i Tast selv

Se dit bruttokrav i Internet Markkort

Du kan se størrelsen på dit krav i Internet Markkort. Vær opmærksom på, at kravet i Internet Markkort ikke vil være fratrukket de efterafgrøder og alternativer, som du har fået tilsagn til i den frivillige ansøgningsrunde eller den godkendte kvotereduktion. Hvis du vil se kravet i Internet Markkort, skal du gøre følgende:

  • Under fanen ”Markkort” i Tast selv skal du åbne dit markkort 2024.
  • Under korttemaet ”Målrettet kvælstofregulering” finder du det nye kort ”Krav om obligatoriske målrettede efterafgrøder 2024”.
  • Når du klikker på ”vis info” og vælger temaet ”Krav til obligatoriske målrettede efterafgrøder 2024” i rullemenuen, vil du få information om kystvandoplandets id nr. og størrelsen på kravet, når du klikker på området.

Krav om obligatoriske målrettede efterafgrøder er angivet som en procentdel af dit efterafgrødegrundareal i kystvandoplandet.

Se også korttemaet ”Krav om obligatoriske målrettede efterafgrøder i 2024” her

Husk at indberette, hvordan du vil opfylde kravet

Du kan indberette obligatoriske målrettede efterafgrøder eller alternativer i GKEA frem til og med 10. september. Hvis du er omfattet af et krav og ikke indberetter obligatoriske efterafgrøder eller alternativer, nedskriver vi automatisk din kvælstofkvote for planperioden 2024/2025.

Læs mere om, hvordan du ser dit krav og indberetter obligatoriske målrettede efterafgrøder i vores brugerguide og på vores hjemmeside.

Brugerguide til Gødningskvote- og efterafgrødeskemaet her

Gå til vores hjemmeside om obligatoriske målrettede efterafgrøder 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev